» Ziņas
Viesnīcas Hotel Bergs restorāns
Viesnīca Hotel Bergs ir daļa no eklektisma stilā būvētu ēku kompleksa Berga bazārā un darbojas kopš 2003. gada vasaras. Tajā atrodas viens no labākajiem Rīgas restorāniem Bergs, kur var ieturēt brokastis, pusdienas un vakariņas, uzticoties šefpavāra Kaspara Jansona piedāvātajai Gourmet (gardēža) piecu ēdienu maltītei un vīnziņa ieteikumiem par izmeklētiem vīniem. čpašs piedāvājums ir biznesa pusdienas. Vidēji pusdienas izmaksā no 14 līdz 25 latiem. Porcijas ir atturīga izmēra, bet glīti noformētas un lieliskas garšas. Ja gluži vējš makā nesvilpo, var jauki pavadīt laiku eleganti atturīgā interjerā.
Viesnīcas Hotel Bergs restorāns
Elizabetes ielā 83/85, Rīgā
Ēdieni 5/5
Interjers 5/5
Apkalpošana 4/5
Gaisotne 5/5
Viesnīca Hotel Bergs ir daļa no eklektisma stilā būvētu ēku kompleksa Berga bazārā un darbojas kopš 2003. gada vasaras. Tajā atrodas viens no labākajiem Rīgas restorāniem Bergs, kur var ieturēt brokastis, pusdienas un vakariņas, uzticoties šefpavāra Kaspara Jansona piedāvātajai Gourmet (gardēža) piecu ēdienu maltītei un vīnziņa ieteikumiem par izmeklētiem vīniem. čpašs piedāvājums ir biznesa pusdienas. Vidēji pusdienas izmaksā no 14 līdz 25 latiem. Porcijas ir atturīga izmēra, bet glīti noformētas un lieliskas garšas. Ja gluži vējš makā nesvilpo, var jauki pavadīt laiku eleganti atturīgā interjerā.
Berga ēdienkarte piedāvā intriģējošus, bet labi saprotamus ēdienu nosaukumus. Kā jau pienākas šāda līmeņa restorānam, soļanku un cūkgaļas karbonādi ar majonēzes restīti šeit nepasniedz, toties ir gan jērs, gan pīle, gan truša aknu pastēte un zivju daudzveidība.
Nesen kļuva zināms, ka Bergs ir pirmais restorāns Latvijā, kas iekļuvis portāla The European 50 best restaurants Eiropas Top 100 labāko restorānu sarakstā. Portāla veidotāji paši pēc restorāna apmeklējuma pieņem lēmumu par tā iekļaušanu topā. Restorāna atbilstība Top 100 tiek vērtēta pēc šādiem kritērijiem: ēdienu sastāvdaļu kvalitāte, prasme to pagatavot un kombinēt garšas buķeti, radošums, atbilstība kulinārijas standartiem, noformējums, apkalpošana.
Šobrīd restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons ir apvienojies ar vairākiem citiem pavāriem kustībā Mūsdienu Latvijas virtuve. Tās pamatmērķis ir izcelt Latvijas pavārus, zemniekus un produktu ražotājus, radīt jaunas ēdienu receptes, izmantojot senču tradīcijas un produktus, kas auguši mūsu platuma grādos.